cctv

Tuesday, 9 April 2013

My Experience at Kem Indera Pahlawan

  Assalamulaikum ^_^!!..okay,semenjak aku pergi PLKN ni dah 3 bulan aku tak update blog..haha..sampai nak edit blog pun aku dah lupa..@_@!!..hehe..Di sini aku ingin menceritakan pengalaman yang telah aku lalui sepanjang latihan khidmat negara yg bertempat di kem PLKN Indera Pahlawan,Maran,Pahang.^_^..




     Bermulanya 3 januari 2013 aku telah melaporkan diri di kem indera pahlawan..time ni series aku cakap memang hari yang aku paling menyampah,mana tak nya sampai kena beratur dan menunggu berjam-jam,lepas tu plak dengan ulang alik pergi logistik yg jauh tu semata-mata nak tukar pakaian dgan kasut,iyelaa ada dpat size kasut kecik,seluar besar,baju besar dan macam2 lagilah...hoho..Firstday tu rasa macam tak biasa jgaklaaa..tapi bila dah dapat kawan..hahaha..macam2 perangai ada...>_<!!..Rutin harian aku kat sana pulak tiap2 pagi ad Physical Training(PT) dan roll call malam tiap2 hari yg buat aku sampai muaklaaa..hahaha..tpi tulahh,bila dah tamat latihan rasa rindu plak suasana tu..teringat pulak dkat kawan2 di sana yang aku anggap macam adik beradik aku sendiri..macam2 kenangan yang kitorang lalui sama ada manis,pahit,masam dan mcam2 lagilah perasa..hahaha..Yang aku paling tak boleh lupa kitorang kene denda pakai full loreng tiap2 malam gara2 dorm delta paling terbersih..haha bersihlaaaaa sangatkan :-P..hehe..kalau nak tau kompeni kitorang lah yang paling top dengan masalah disiplin antaranya selalu datang lewat untuk berkumpul..teruk2 kompeni kitorang pun..macam2 anugerah yang kitorang dapat..hehe..


Ni lah dia 3 sahabat..hehe..yang pegang smpai 2 phone tu haffiz@Apiz dan yang tengah garu kepala tu plak Azfar..haha...diorang ni dari kompeni Alpha..Ada ke patut diorang kata aku ni hotstuff,muka bajet macho dan sebagainyalah..haha apa pun tak boleh..Tak taulah macam mana kitaorang boleh rapat...Persahabatan kitaorang bermula daripda kelas Character Building(cb3)..Dalam kelas tu asyik muka 3 orang ni laa muka yg sama jee dalam group tu walaupun banyak kali dipecahkan..haha...Dari situlah kitaorang mula rapat..apa yang aku perasan si Apiz ni,dia suka ambik gambar dan snap gambar dia sorang2.lagi satu pasal si apiz dia ni seorang yang pelik.hahaha...yang azfar ni plak pemalu juga orangnya,tapi bila berucap macam Perdana Menteri..haha.;-P


Pemandangan di Kem Indera Pahlawan...


Di sinilah tempat aku berehat..



Ni plak picture time pertandingan nasyid sempena maulidur rasul..Dalam pertandingan nasyid ni kompeni kitorang telah mendapat johan..^_^!!


Wira Delta K1 S10





Sports Day at Indera Pahlawan..



Ni masa kempen derma darah..




Persembahan TETAK(Tempur Tangan Kosong) daripada anak gayong(PSSGM) sempena majlis penutup..



Lawatan Komuniti di Kuala Gandah..



With ustaz Syafiq...


With Cikgu Azman(komando),Ustaz syafiq..



Majlis Penutup..

No comments: